Termeni si Conditii de Utilizare

 1. Introducere

Bine ati venit pe website-ul www.mescat.ro  (numit in continuare “Site”).

Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii de Utilizare (numiti in continuare “Termeni” sau  “Acord”) cu atentie inainte de a folosi Site-ul sau orice alta aplicatie a acestui site.

 Prin utilizarea in continuare a Site-ului şi/sau serviciilor pe care le ofera se considera ca sunteti de acord cu toate clauzele si conditiile cuprinse in prezenta comunicare si nu veti folosi Site-ul si/sau serviciile in orice alt mod care contravine acestor Termeni si Conditii. Daca nu sunteţi in totalitate de acord cu acesti Termeni si Conditii, atunci accesul si utilizarea Site-ului si/sau a serviciilor nu va vor fi permise.

 1. Scopul acestor Termeni si Conditii de Utilizare

Termenii si Conditiile sunt aplicabile in cazul tuturor utilizatorilor Site-ului, inclusiv utilizatorii care contribuie informatii sau alte materiale si servicii pe site. Acest site poate contine linkuri spre alte site-uri, care nu sunt proprietatea sau nu sunt sub controlul Mescat. Mescat nu are control si nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul, politica sau practicile oricarui alt site. Prin utilizarea acestui site Dvs. absolviti in mod explicit Mescat de orice responsabilitate ce ar rezulta din utilizarea Dvs. a unui alt site. Prin urmare, va recomandam sa cititi termenii si conditiile pentru fiecare dintre site-urile pe care le vizitati, atunci cand parasiti Mescat.

Prin utilizarea Site-ului in orice mod, inclusiv dar fara a se limita la vizitarea sau navigarea pe Site, Dumneavoastra (“Utilizatorul” sau “Dvs.”) sunteti de acord sa fiti obligat si legat de prezentul Acord, incluzand acele Termene si Conditii sau politici la care se face referinta in prezentul Acord si/sau care sunt disponible prin hyperlink. Prezentul Acord se aplica tuturor utilizatorilor Site-ului, incluzand dar fara a se limita la utilizatori care sunt furnizori, clienti, comercianti, contribuitori de continut, informatii si oricare alte materiale sau servicii pe Site.

Termenii si conditiile ce apar in aceasta sectiune a Site-ului se aplica tuturor utilizatorilor si intra in vigoare in momentul in care acestia acceseaza Site-ul.

Mescat.ro poate contine link-uri spre alte site-uri. Nu avem control si nu ne asumam responsabilitatea pentru continutul sau politica altor site-uri. Intreaga responsalitate apartine in aceasta situatie utilizatorului. Recomandam citirea cu atentie a termenilor si conditiilor pentru fiecare dintre site-urile pe care le vizitati.

 1. Ce este Mescat?

Mescat este un catalog online de creatii handmade care pune in legatura directa clientul cu creatorul produselor. (cataloc de produse virtual la liber)

Mescat nu este un spatiu online tip MAGAZIN ONLINE, WEBSHOP sau E-SHOP, cat nu este o platforma care are integrat aceasta optiune. Din acest motiv, clientul prin formularul din pagina de creatie contacteaza direct creatorul fara intermedierea vanzarii de catre Mescat. Mescat nu raspunde pentru informatiile, creatiile, diferenta de pret afisat, transport, calitate, comportament neadecvat al creatorului/clientului sau alte aspecte ce intervin in negocierea/achizitionarea produselor din catalogul online Mescat.

Unicul raspunzator pentru informatiile transmise despre calitate, pret, etc. a creatiilor afisate pe pagina Mescat sunt creatorii acestora. Mescat nu modifica, nu sugereaza si nu intervine in negocierea, finalizarea achizitiei al unor creatii.

 1. Termeni

Catalog online: lista, registru care contine o insirare metodica de nume de persoane, titluri de lucrari, obiecte, etc. afisat online. Brosura de reclama, lista (ilustrata) a marfurilor, a obiectelor destinate vanzarii afisat online.

Creator Handmade/Mescat: este persoana fizica sau juridica, care realizeaza manual, singur sau in grup, obiecte din materiale diferite, dupa imaginatia proprie sau dupa sabloane proprii sau a carora detine acordul de prelucrare a informatiilor.

Cod creator: este un cod unic prin care identificam creatorul si produsele lor. Acest cod se emite doar dupa inregistrare succesiva.

Cod produs: este un cod compus din codul de creator si codul produsului din 4 cifre care poate sa fie cod intern sau numerotarea produselor .

Profil creator: este pagina care reflecta date de contact, descriere despre creator si listarea creatiilor.

Creatii handmade: creatii realizate manual in conditiile in care materialele folosite, proiectarea si productia sunt detinute in intregime si gestionate de catre artist, pentru a permite un control creativ deplin si ingeniozitate artistica.

Clientul: este persoana fizica sau juridica, care prin pagina Mescat achizitioneaza un produs, direct de la creator.

Vizitator: este persoana fizica, care penetreaza pagina in vederea de a deveni client fie pe moment sau in viitorul apropiat.

Parteneri Furnizori: sunt magazine clasice (locatii fixe) sau online care in calitate de partener Mescat furnizeaza/vinde materie prima si/sau mici accesorii pentru viitoare creatii handmade, catre creatorii sau vizitatorii paginii Mescat.

Parteneri Media: bloguri, ziare tiparite/online, reviste tiparite/online, canale Radio si/sau TV care prin articole/emisiuni/reclame sustin pagina Mescat fara a solicita in schimb materiale financiare.

Parteneri Revanzatori: sunt acele magazine fixe, tip artizanat sau alte magazine care detin o parte din magazin, care doresc sa achizitioneze si sa comercializeze dupa propria politica de pret, logistica, imagine prin pagina Mescat dupa o lista de comanda.

Logistica Mescat: este actiunea pe care o desfasoara echipa Mescat in special pentru Partener Revanzator, prin achizitionarea/colectarea si impachetarea creatiilor de la creatori, dupa o lista de comanda (checklist) si expediaza catre revanzator in conformitate politicii de logistica.

Alti Parteneri: sunt persoane fizice sau juridice, care printr-un acord de reciprocitate ofera promovarea Mescat, fara a solicita in schimb materiale financiare.

Parteneri MESCATCARD: persoane juridice, care prin instrumentul MESCATCARD ofera o cota de reducere catre detinatori prin conditiile negociate direct.

MESCATCARD: este un instrument pe care poate solicita orice persoana fizica (creator, vizitator, client) gratuit prin care primeste o cota de reducere la parteneri contractati.

Evenimente – Targuri: sunt acele evenimente/targuri organizate de Mescat sau de alti organizatori, prin care creatorii (Mescat) primesc sansa de a prezenta creatiile intr-un ambient placut si profesionist catre vizitatori, potentiali clienti.

Termen de livrare: este acel termen pe care creatorul isi asuma in intregime pentru creatiile sale, pe care furnizeaza prin catalogul Mescat.

Aria de acoperire: creatorii  prezenti pe Mescat decid pe propria raspundere aria geografica unde pot expedia sau inmana creatiile, in principiu pe intregul teritoriu al Romaniei, si in viitorul apropiat prin logistica MESCAT pe teritoriul UE.

 1. Conditii

5.1. Eligibilitatea membrilor si Inregistrarea

 1. Nu este necesara inregistrarea pe Site in vederea cumpararii de produse. Inregistrarea este necesara in urmatoarele situatii: listarea de produse, postarea de mesaje pe forum sau comentarii la produse.

Inregistrarea este gratuita. Ne rezervam dreptul de a refuza serviciile si/sau inregistrarea in baza unor motive ce tin de vointa noastra, in orice moment. Serviciile Mescat.ro nu sunt disponibile membrilor suspendati temporar sau definitiv. Utilizand acest Site si inregistrandu-se utilizatorul este de acord sa respecte Termenii si Conditiile de Utilizare enumerate in aceasta sectiune.

 1. Persoanele care utilizeaza Mescat.ro trebuie sa aiba peste 18 ani. Cei care nu indeplinesc aceasta conditie pot beneficia de serviciile oferite pe/prin Site numai sub supravegherea unei persoane care are peste 18 ani. In aceasta situatie persoana respectiva este raspunzatoare pentru toate actiunile minorului.
 2. Utilizatorul Site-ului isi asuma raspunderea asupra veridicitatii datelor completate in vederea inregistrarii sau a vanzarii produselor oferite si are responsabilitatea de a le actualiza ori de cate ori va fi nevoie sa faca acest lucru.
 3. Utilizatorul Site-ului depune toate eforturile pentru a pastra parola confidentiala si nu o va incredinta niciunei alte persoane. De asemenea, nu va incredinta User-ul sau altei persoane.
 4. Contul sau nu poate fi vandut sau transferat.
 5. Datele pentru profil transmise trebuie sa fie exacte, clare, REALE. Referitor la magazine online, doar magazinele online PROPRII sunt acceptate (platforma proprie). Nu sunt acceptate “magazine online” care sunt deschisi pe diferite platforme, care au profil asemanator cu Mescat.ro. Magazinul online trebuie sa fie denumit: www.numemagazin.ro sau www.numemagazin.com si trebuie sa fie afisat un banner cu mescat.ro pe care le punem la dispozitie si face trimitere catre profilul dvs.
 6. Afisarea datelor de contact speciale (Magazin Online, Pagina Facebook, Blog, Youtube, Twitter, Web) se va efectua automat si va fi vizibil 30 de zile pentru profile de creatori care au sub 25 de creatii incarcate.
 7. Afisarea datelor de contact speciale (Magazin Online, Pagina Facebook, Blog, Youtube, Twitter, Web) pentru creatori care au sub 25 de creatii incarcate in termen de 30 de zile de la activarea profilului se poate mentine contra cost. (Vezi servicii Mescat+)
 8. Ne rezervam dreptul de a sterge conturile care nu au datele completate corespunzator.

5.2.      Listarea produselor

Produsele listate pe Mescat.ro trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Spre vanzare sa fie oferite numai creatii realizate manual, singur sau in grup. Aceste produse sunt unice  prin urmare nu exista doua bucati perfect identice. Creatia trebuie sa fie descrisa exact, ca clientul/vizitatorul sa poata imagina exact ceea ce doreste sa achizitioneze.

 1. Denumirea sa fie intuitiva si sa nu contina: semne de punctuatie inutile sau in exces, coduri. Denumirile scrise cu MAJUSCULE nu sunt acceptate.
 2. Descrierea sa fie detaliata, sa prezinte tehnici sau detalii de executie. Descrierile care contin semne de punctuatie inutile sau in exces, desene ASCII, adrese web sau date de contact cu interes comercial nu sunt acceptate.
 3. Descrierea nu poate contine linkuri, denumiri ai unor firme/pagini web, cat si tehnici sub marca inregistrata.
 4. Fiecare produs trebuie sa aiba descriere punctuala, UNIC si referitor la produs.
 5. Fotografiile sa fie clare si sa nu contina inscriptii cu adrese web sau alte informatii de contact. Imaginile produselor pot avea inscriptionat numele/nickname-ul artistului cu conditia ca acesta sa nu afecteze calitatea fotografiei si sa nu se suprapuna peste produs.
 6. La fiecare creatie se poate adauga un maxim 1-5 poze, efectuate din unghi diferite, referitor la acel produs. Poza nu poate contine alte produse decat daca el este oferit ca si un SET si evident este incadrat in categoria respectiva. In alte cazuri publicarea dvs. nu va fi acceptata si ea va fi stearsa fara sa fiti anuntati. La repetarea consecutiva codul creator va fi suspendat pe o perioada intre 15-30 zile, inclusiv profilul si creatiile afisate.
 7. Este interzis publicarea pozelor (modele) preluate de pe diferite pagini web, bloguri, retele de socializare (Facebook, Instagram, etc.) sau orice alta sursa care nu constituie proprietatea creatorului. Mescat poate solicita pentru verificarea autenticitatii pozelor, detalii despre efectuarea lor sau date tehnice despre instrumentul folosit.
 8. Sunt acceptate doar poze cu marime maxima de 1MB, preferabil de 1024*768 pixel, jpg, png.
 9. Incadrarea in categorii sa fie adecvata. Fiecare creatie poate sa fie afisata doar intr-o categorie, cea mai apropiata de creatia respectiva. Mescat rezerva dreptul de a modifica oricand sau a incadra in alta categorie, daca el este necesar, incat sa afiseze si in alte categorii daca el poate fi incadrat.
 10. In cazul in care, creatorul intentionat incadreaza in alta categorie decat cea mai apropiata, cu actiuni repetitive, duce la suspendarea codului de creator pe un termen de 15-30 zile.
 11. Marimea se refera la date tehnice, masurabil cu un instrument de masurare si se afiseaza in centimetru sau milimetru.
 12. Greutatea se afiseaza doar la produse care depasesc 1 kg cu ambalaj cu tot sau la produse la care este important acest aspect. In cazul in care poate lipsi aceasta data, inserati “-” (un semn de minus)
 13. Pretul afisat trebuie sa fie fix si exprimat in RON. El poate fi modificat doar cu anuntarea in prealabil cu 14 zile de la modificare.
 14. Livrarea creatiilor poate fi efectuata in 3 moduri: POSTA ROMANA, CURIERAT RAPID sau PERSONAL. In cazul in care creatorul livreaza produsele prin servicii de livrare, el trebuie sa fie selectat si costul de livrare, pe care achita clientul. In cazul in care livrarea se efectueaza PERSONAL, trebuie sa fie declarate zonele de acoperire.
 15. Produsele listate trebuie sa fie disponibile pentru livrare (in stoc). Produsele care au fost vandute in alt mod trebuie sterse, iar produsele care sunt rezervate nu trebuie afisate.
 16. Adresele web-Linkuri externi, sunt adresele electronice care duce cumparatorul pe pagina unde poate achizitioana produsul.
 17. Incarcare manuala se efectueaza de fiecare persoana in sine, unde introduce datele necesare, adresa catre produs. Daca un creator a introdus 5 linkuri gresit, va fi suspendat contul pe 5 zile
 18. Incarcare CSV se efectueaza in general de administratorul IT MESCAT, pentru siguranta platformei si pentru a corecta greselile ce pot obtine la EXPORT CSV din magazinul dvs. CSV exportat trebuie trimis prin e-mail pe office@mescat.ro de pe adresa de e-mail cu care sunteti inregistrat. Incarcarea se va efectua intre orele 0-6 in fiecare zii, pentru a evita erorile si problemele in buna functionarea platformei.

ACTIVARE – PLATA

Conturile GRATUITE vor fi activate in termen de 24 ore.

Conturile vor fi activate doar dupa cazul confirmarii platii. Plata se va efectua dupa primirea facturii proforme, prin e-mail. El se poate achita prin OP, TRANSFER BANCAR sau LA GHISEU Banca Transilvania in contul stipulat pe factura.

Conturile sunt valide din momentul activarii.

In cazul prelungirii, facturile vor fi emise cu 15 zile inainte. El va expira cu termenul contului. Pana la achitarea lui si dupa expirarea contului, contul va fi suspendat, iar perioada de suspendare. Dupa 30 de zile neachitarii facturii se duce la STERGEREA contuli impreuna cu materialul incarcat si la pierderea promotiei de care a beneficiat creatorul.

Ne rezervam dreptul de a interveni in orice moment daca aceste reguli nu sunt respectate.

 1. Vanzarea

Vanzatorul are obligatia de a livra comanda la adresa furnizata de cumparator, iar cumparatorul trebuie sa livreze contravaloarea produselor achizitionate.

 1. Actiuni interzise

Utilizatorul este singura persoana responsabila de activitatea de pe Site. Activitatile interzise pe Mescat.ro sunt:

 1. Furnizarea de informatii false sau inexacte.
 2. Listarea de produse care nu sunt handmade.
 3. Postarea de link-uri catre site-ul propriu sau catre alte site-uri.
 4. Vanzarea de produse furate.
 5. Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala sau a drepturilor personale.
 6. Incalcarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare.
 7. Utilizarea unui limbaj calomnios, defaimator, obscen.
 8. Alte activitati care ar putea aduce prejudicii Mescat.ro.

Ne rezervam dreptul de a inchide in orice moment conturile persoanelor care ar putea prejudicia in vreun fel Mescat.ro sau persoanelor care nu respecta precizarile de mai sus.

 1. Continutul Site-ului

Prin utilizarea Site-ului utilizatorul acorda permisiunea Mescat.ro de a folosi informatiile pe care utilizatorul le furnizeaza. Astfel, Mescat.ro nu incalca niciun drept.

Utilizatorul garanteaza dreptul Mescat.ro irevocabil, gratuit, neexclusiv, in intreaga lume de a exercita drepturi de autor, publicitate si drepturi asupra bazei de date. De asemenea, Mescat.ro are permisiunea utilizatorului de a stoca si revizui informatiile furnizate de acesta.

In situatia in care folosesti o imagine gazduita pe serverele Mescat.ro pe un alt site, acea imagine trebuie sa contina in mod obligatoriu un link catre Mescat.ro.

Continutul creat de Mescat.ro (imagini, texte, elemente de grafica web etc.) este proprietatea Mescat.ro si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala. Utilizarea continutului Site-ului necesita aprobarea scrisa prealabila a Mescat.ro.

Imaginile produselor, descrierile si comentariile sunt proprietatea Autorilor, utilizarea lor necesita aprobarea scrisa a autorului.

Folosirea fara acordul scris al Mescat.ro a unor elemente de continut create de Mescat.ro, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare. Este interzisa de asemenea copierea continutului Mescat.ro prin orice metoda.

 1. Informatii furnizate de utilizatori

Utilizatorii Site-ului pot posta comentarii, pot trimite e-mail-uri, transmite informatii. Continutul acestor informatii nu trebuie:

 1. sa fie ilegal, amenintator, defaimator, obscen
 2. sa incalce drepturile de proprietate intelectuala
 3. sa tulbure in nici un fel viata privata a altor persoane
 4. sa contina virusi
 5. sa constituie o forma de spam.

Mescat.ro isi rezerva dreptul de a sterge de pe Site astfel de informatii, dar nu va avea responsabilitatea si nu va despagubi daunele produse de astfel de informatii.

Mescat.ro nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul mesajelor afisate/transmise de un utilizator prin intermediul Site-ului.

 1. Litigii

Orice litigiu aparut intre utilizatori si Mescat.ro va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Romania romane.

13. Taxe si servicii

Toate informatiile cu privire la aceste aspecte se gasesc pe pagina http://mescat.ro/. Ne rezervam dreptul de a modifica politica referitoare la taxe si servicii, anuntand utilizatorii cu cel putin 14 zile inainte.  Mescat.ro va anunta vanzatorul cu 10 zile inainte de data la care va trebui facuta plata.

Prin bifarea “Am citit si accept Termenii si Conditiile de Utilizare” acceptati si va obligati sa respectati dispozitiile cuprinse in acesti Termeni si Conditii de Utilizare. Fara acceptarea Termenilor si Conditiilor nu puteti deveni utilizator inregistrat al www.mescat.ro .


 

Politica de confidentialitate

Stim ca te procupa modul in care datele tale personale sunt utilizate si apreciem increderea acordata. In aceasta sectiune vei gasi aspecte importante cu privire la Politica de confidentialitate mescat.ro.

Mescat.ro are obligatia sa pastreze confidentialitatea informatiilor cu caracter personal furnizate de tine prin intermediul site-lui, in conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Aceste date vor fi colectate si prelucrate in scopul furnizarii de bunuri si servicii, ca urmare a comenzilor primite si in scopul trimiterii de mesaje si de e-mail-uri publicitare, fara nici un fel de obligatii din partea ta.

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor: Informatii Cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close